Tietoa minusta

Juuret kotiseudun viljavilla pelloilla

Jo lapsuudestani asit olen tottunut seuraamaan pitoemäntä äitini puuhia ja rakastanut maalaistalon keittiön juurevia ruokia. Kasvoin Keski-Suomen kauniissa maisemissa maatilamatkailutilalla (www.kumpunen.fi), missä juuret puhtaaseen ruokaan ja alkutuotantoon opettivat minut arvostamaan aitoja raaka-aineita.

Luontevana jatkumona rakkaus ruokaan vei minut opiskelemaan keittiöalaa 90-luvulla ja valmistuinkin ravitsemusteknikoksi. Halusin toimia isojen keittiöiden emäntänä, mutta elämä yllätti ja johdatti minut mielenkiintoiselle matkalle – työskentelemään suurlähetystöissä niin Suomessa kuin ulkomailla ja perustamaan samalla perhettä. 10 vuoden ajan sain syventyä eri maiden kulttuureihin ja ruokaperinteisiin, asuessamme mieheni ja kahden pienen poikamme kanssa ympäri maailmaa.

Vuonna 2010 palasimme Suomeen, ja perheemme kotiin syntyi jotain erityistä: Satumaa Organics. Yritykseni kautta tarjosin luomuruokapalveluita, valmistin luomuleivonnaisia ja pyöritin alakerrassamme pientä luomukauppaa. Alakerta muuntautui vuosien varrella myös kodikkaaksi kurssitilaksi, jossa opetin raakaruokaherkkujen valmistusta. Pidin myös kursseja muun muassa vegaanisesta ruoanlaitosta eri työväenopistoissa

.Ajan myötä yritykseni kehittyi nykyiseen muotoonsa, Satumaiseen cateringiin. Olen ehtinyt toimia lounaskahvilan omistajana, kokkina eri yrityksissä, ja järjestänyt lukemattomia juhlia asiakkaille. Tällä hetkellä catering-palveluni tarjoaa monipuolisen valikoiman herkkuja, erityisesti kahvipöytien juhlahetkiin.

Ruoka on edelleen elämäni ytimessä – ei vain ammattina, vaan elämäntapana, joka tuo iloa ja inspiraatiota jokaiselle päivälle.