Tammikuun keveät, vegaaniset vadelmamuffinssit

Tammikuussa on ihana palata perusasioiden äärelle. Huomata kuinka arjen eri sävyt tuntuvatkaan taas mielekkäältä joulun juhlaputken jälkeen. Etenkin ruokapuolella maistuu taas keveys, raikkaus ja ehkä jo häivähdys tulevasta keväästä. Mutta vielä ehditään herkutella läpi Runebergit, laskiaispullat ja pääsiäismunat!

Tammikuussa moni aloittaa vegaanihaasteen. Niin myös minä. Haluan panostaa taas ruokaan joka tuo mielelle ja keholle hyvän olon. Tehdä tästä jatkumon. Pidän vegaanisesta ruoasta ja tiedän että se tekee minulle hyvää.

Vegaaniruoka on värikästä ja maistuvaa ja koska olen vielä lomalla, halusin leipoa päiväkahville jotain nopeaa ja makeaa, mutta ei liian raskasta. Yhdessä muffinssissa on n. 90 kcal.

Nämä vadelmamuffinssit ovat maailman simppeleimmät ja valmistuvat puolessa tunnissa alusta loppuun. Kokeile vaikka!

KEVEÄT VEGAANISET VADELMAMUFFINSSIT ( n. 9-10 muffinssia )

3/4 dl sokeria

50 g sulatettua Keiju- margariinia

1 dl vegaanista vadelmajogurttia ( Alpro )

1 dl soijamaitoa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Päälle pakastevadelmia

Sulata margariini ja sekoita yhteen kuivat aineet. Lisää kuivien aineiden joukkoon margariini, jogurtti ja soijamaito. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista muffinssipellillä. Lisää jokaiseen muffinssiin 3 pakastevadelmaa. Paista 200 asteessa 15- 20 min. Kokeile vielä muffinssien kypsyyttä puutikulla.

Nauti päiväkahvin kanssa ja säästä muutama iltateen kanssa myös 🙂

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *