Suloiset vaniljasarvet ( Vanilla Kipferl )

posted in: Herkut, reseptit

Tämä ihastuttava, pähkinäinen pikkuleipä on erittäin suosittu keski- euroopassa ja näitä herkkusia on tullut väännettyä mutkalle varmaan tuhansia! Aikaisemmin kun olin töissä Itävallan suurlähettiläällä, sain vapaat kädet leipoa ja kokata niin paljon kuin sielu sieti ja minun sielunihan rakastaa herkkujen kokkausta! 😀

Vaniljasarvet ovat yksinkertaisuudessaan kielen vieviä. Ne murenevat helposti, joten paiston jälkeen pikkuleipiä tulee kohdella silkkihansikkain. Juuri murenevuus tekee tästäkin pikkuleivästä niin herkullisen. Paiston jälkeen sarvet kieritellään runsaassa tomusokerissa.

Vaniljasarviin tulee ainoastaan kananmunan keltuaista, valkuaisia kerättiin jääkaappiin ja niistä valmistettiin erilaisia marenkityyppisiä pikkuleipiä iso satsi kerrallaan.

Vaniljasarvet

300 g vehnäjauhoja ( 5,5 dl )

80 g tomusokeria

80 g hasselpähkinäjauhoa tai mantelijauhoa

2 keltuaista

200 g pehmeää voita

2 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

Lisäksi tomusokeria runsaasti kypsien pikkuleipien päälle. Voit sekoittaa tomusokeriin teelusikallisen vaniljasokeria. 🙂

Mittaa kaikki ainesosat kulhoon. Vaivaa taikinaa käsin niin pitkään että ainekset ovat sekoittuneet yhteen. Voit lisätä 1 rkl kylmää vettä tarvittaessa. Taikina tuntuu hyvin murumaiselta, mutta kun vaivaat sitä kunnolla, saat tiiviin taikinan.

Ota taikinasta paloja ja kierittele palat pitkiksi pikkurillin vahvuisiksi pötköiksi. Leikkaa pötköstä 10 cm pätkiä, jotka taivutat sarven muotoon uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista sarvia 175 astetta n. 8- 10 min. Älä päästä sarvia ruskistumaan päältä! Kun sarven leikatut reunat alkavat saada väriä, ovat pikkuleivät valmiita. Anna sarvien jäähtyä kunnolla pellillä.

Laita lautaselle runsaasti tomusokeria ja kierittele sarvet sokerissa kauttaaltaan. Aseta varovasti vaikkapa leivosrasiaan limittäin. Säilytä sarvet kuivassa paikassa tai pakasta ne.

Antoisia leivontahetkiä!

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *