Nyt vapautan ilmoille kakkureseptin joka sai minut melkein itkemään onnesta. Valmistin nimittäin erääseen opettajien hyvinvointi-iltaan raakakakkuja myyntiin ja maistiaisiksi ja tämä kakku päihittää kaikki viimeaikaiset kakkuviritykset mennen tullen!
Eikä kyseessä ole mikään erikoisuus tai monimutkainen kakku, vaan äärettömän simppeli ja helppo. Kakun salaisuus piilee raikkaassa vadelmaraidoituksessa ja suloisen pehmeässä täytemassassa. Aineetkin löytyy lähikaupasta.
Kokeileppa siis viikonlopuksi, vapuksi, äitienpäiväksi tai miksi hyvänsä päiväksi tätä kielen mennessään viejää!
Samettinen vadelma-vaniljakakku
pohja:
4 dl saksanpähkinöitä liotettuna ( liota pähkinöitä vähintään neljä tuntia, hemmottele liotusvedellä viherkasveja ? )
8 tuoretaatelia tai kuivattuja liotettuna
1 rkl kookosöljyä ( ei tarvitse sulattaa, sekoittuu taikinaan hyvin )
2 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta tai uutetta ( esim. bourbonvaniljajauhe )
hippunen ruususuolaa
Aja pohjan ainekset monitoimikoneella taikinaksi ja taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Voit käyttää keskikokoista vuokaa. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.
Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä liotettuna n. 1-2 tuntia ( cashewpähkinöiden kermaisuus kakun teossa korostuu kun ne imevät itseensä hieman vettä ja pehmenevät )
yhden jääkaapissa viilennetyn kookosmaitotölkin rasvaosuus ( käytän Santa Maria Organic coconut milkiä, on mielestäni parasta )
1 dl hunajaa ( juu makeaa tulee ? )
2 tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
kookosmaitotölkistä jäänyt neste tai 1,5 dl vettä / mantelimaitoa
1,5 dl sulatettua kaakaovoita tai kookosöljyä. ( jos käytät kookosöljyä, maku on erittäin voimakas, kaakaovoilla tulee runsaampi ja rasvaisempi koostumus )
ripaus ruususuolaa
Laita täytteen ainekset kaakaovoita tai kookosöljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita niin pitkään että saat kermaisen, tasaisen massan. Lisää kaakavoi / kookosöljy ja sekoita vielä hyvin. Tarkista maku ja lisää vaniljaa tarvittaessa.
Kun cashewpähkinät on liotettuja, ne sekoittuvat paljon tasaisemmin täytteeseen kuin kuivat cashewpähkinät, jolloin useasti täyte jää rakeiseksi. Täytteen pitää olla siis hyvin silkkistä ?
Valmista vadelmaraitatäyte. Sulata kotimaisia vadelmia rasiallinen ( n. 2,5 dl ) ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Lisää joukkoon 1/2 dl psylliumjauhetta. Seos alkaa sakeutua nopeasti.
Kaada täyte pohjan päälle ja nostele lusikalla vadelmaraitatäytettä sekaan. Ota coctailtikku, veitsi tai haarukka ja pyörittele vadelmaraitaa täytteen sekaan.
Jäähdytä kakkua pakastimessa pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Kun kakku on jähmettynyt, leikkaa se 16 osaan ja pakasta palaset irrallisena. Tai sitten nosta koko komeus kahvipöytään ja sulata kaikkien ♥♥♥!
Vastaa