Rosmariini- sitruunakeksit

posted in: Herkut, reseptit, Uncategorized

Tiesitkö että rosmariini ja sitruuna sopivat täydellisesti yhteen, ei pelkästään ruoanvalmistuksessa, mutta  myös makeissa leivonnaisissa?

Olen nyt sukeltanut umpihuppeluksiin yrttien maailmaan ja rakastan luoda erilaista reseptiikkaa ja tuotteita niiden pohjalta. Ilmeisesti entisten elämieni yrttieukko on herännyt henkiin vihdoin!

Tässä hieman faktaa...

  • Rosmariinilla on erittäin korkea antioksidanttipitoisuus ja se voi vaikuttaa myönteisesti mm. näköön, hiusten kasvuun ja erilaisten bakteerien ja virusten torjuntaan.
  • Sitruunalla ja ylipäätään sitrushedelmillä ( ja sen eteerisellä öljyllä ) voi olla vaikutuksia mm. mielentilan kohottamiseen. Sen korkea C-vitamiinipitoisuus auttaa buustaamaan immuniteettia ja erityisesti sitruunan kuori sisältää D- limoneenia joka on voimakas antioksidantti.

Nyt sitten vain taikomaan rosmariinia ja sitruunaa näihin ihaniin kekseihin!

Nämä rosmariini- sitruunakeksit sulavat suussa! Rosmariinin ja sitruunan yhdistelmä on kerrassaan valloittava. Kumpikaan voimakas aromi ei näissä kekseissä dominoi toistaan, vaan sulautuu suloisesti yhteen. Kokeile ihmeessä!

 

ROSMARIINI- SITRUUNAKEKSIT

150 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 keltuaista

1/2 tl suolaa

1 luomusitruunan kuori raastettuna

2 rkl  luomusitruunan mehua

1 rkl hienonnettua, tuoretta rosmariinia

3,5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi sokeria keksien reunojen "hunnuttamiseen".

 

Vatkaa voi/ margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen, hyvin vatkaten keltuaiset. Mittaa vehnäjauhot toiseen kulhoon ja sekoita niihin suola, sitruunan kuori ja hienonnettu rosmariini. Lisää voivaahdon joukkoon sitruunanmehu ja vehnäjuhot varovasti sekoittamalla.

Paketoi taikina kelmuun ja laita kovettumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kun taikina on kovettunut, jaa se neljään osaan ja pyörittele palaset pitkiksi pötköiksi. Halutessasi voit pyöräyttää pötköt sokerissa, jolloin saat keksien reunoihin sokerihunnun. Leikkaa pötköistä 1/2 cm palasia ja aseta leivinpaperille. Voit laittaa keksin päälle myös rosmariinin lehden.

Paista keksejä 200 asteessa n. 8 min. niin että keksin reunat tulevat hieman ruskeaksi.

Jäähdytä keksit hyvin ennenkuin siirrät ne pelliltä pois.

 

Kuvassa näkyviä ihastuttavia salviakimppuja voit käydä kurkkaamassa Satumaisen elämän shopissa!

 


 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *