Raw pizza- suosikkiresepti!

 

Raakapizzat, Raw mini pizzas...Ehkä kaikkien aikojen ihanin raakaruokaherkku jota kaikki rakastavat!

Raakapizzat ovat vain niin täynnä makuja ja aromeja, joita ei tavallisesta pizzalätyskästä löydy. Vaikka raakapizzat ovatkin suht suuritöisiä, niin kaikki kuivattamiset ja täytteiden vääntämiset ovat vaivan väärtti ja palkitsevat lopussa herkuttelijan. Kräkkeripohjan kuivatus kuivurissa vie useamman tunteroisen, mutta aina voit hiukan oikaista ja vaikkapa pikapaistaa pohjan uunissa. Toki tällöin menetetään elävän ravinnon hyvät ominaisuudet, mutta toisaalta voit sitten täyttää pizzan mieleiseksi RAW- täytteillä.

Sitten vain pizzan tekoon!

RAW PIZZA (  n. 4 - 5 hlö )

Pohja:
1 1⁄4 dl auringonkukan siemeniä
1 1⁄4 dl kurpitsansiemeniä
1 1⁄4 dl manteleita
3 taatelia + 1 1⁄4 dl vettä
4 rkl chian siemeniä + taateleiden liotusvesi
8 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
1⁄2 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
mustapippuria ripaus

Liota pohjaa varten siemenet ja mantelit n. 4 tuntia. Huuhtele. Liota myös taateleita ( jos kuivattuja ) ja ota talteen liotusvesi chiansiemenhyytelöä varten.
Sekoita monitoimikoneessa ensin siemenet ja mantelit murskaksi. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Massa saa jääda hieman rouheiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle neliöksi tai pyöreäksi pizzaksi ja kuivata kuivurissa n. 8- 10 tuntia tai uunissa alimmassa lämpötilassa. Ennen kuivatusta voit leikata veitsellä pohjaan valmiiksi haluamasi kokoiset annosviillot, jolloin valmis pohja on helpompi palastella ja täyttää.

Voit halutessasi myös pikapaistaa pohjan uunissa 200 astetta 15 min. Tällöin saat pohjan nopeammin valmiiksi, mutta se ei ole enää tietenkään raakaruokaa.

 

 

Cashewjuusto:
3 dl cashewpähkinöitä liotettuna vähintään tunti
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1⁄2 tl suolaa mustapippuria
Valmista juusto sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa.

Marinoidut herkkusienet:
250 g tuoreita herkkusieniä
1 valkosipulin kynsi puristettuna
2 tl soijakastiketta tai esim. Cocos aminos- kastiketta
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
1 rkl sitruunanmehua
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria ripaus
Leikkaa sienien kannoista tummuneet osat pois ja viipaloit sienet ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset vispilällä ja yhdistä seos varovasti herkkusieniin.

Marinoitu sipuli-tomaattiseos:
2 punasipulia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Leikkaa samoin tomaatit puoliksi tai neljään osaan. Yhdistä niihin loput ainekset ja anna tekeytyä tovi.

Pizzan päälle: Tuoretta basilikaa ja oreganoa
Kokoa pizza niin, että pohjalle levität juustokastikkeen. Ripottele sen päälle herkkusienet ja vielä sipuli-tomaattiseos. Ripottele päälle runsaasti tuoreita yrttejä. Voit lisätä pizzojen päälle myös mustia oliiveja.

Sitten vain herkuttelemaan!

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *