Tämä ihanan raikas, juustokakkumainen raakakakku sopii sekä ketoilijoille että vegaaneille! Maku on täyteläinen ja pehmeä. Karppitomusokeri ei maistu liikaa läpi, voit toki korvata tämän ketomakeuttajan halutessasi vaikka hunajalla.
Raikas sitruuna- raakakakku ( 8- 10 hlö )
Pohja:
2 dl saksanpähkinäjauhetta
1 iso ruokalusikallinen pehmeää kookosöljyä
( halutessasi makeutta, lisää pohjaan 1 ruokalusikallinen kookossokeria tai hunajaa )
Sekoita yhteen pohjan ainekset ja taputtele taikina halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Aseta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte:
250 g cashewpähkinöitä ( liota pähkinöitä 1 tunti kylmässä vedessä, huuhtele tämän jälkeen huolellisesti. )
250 ml tölkki kookoskermaa
2 dl vettä
1 luomusitruunan mehu + kuori raastettuna
1 dl karppitomusokeria tai hunajaa
3/4 dl pehmeää tai sulatettua kookosöljyä
1 rkl psylliumjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta
Sekoita kaikki täytteen ainekset sileäksi massaksi tehosekoittimessa. Maista täytettä ja lisää halutessasi makeutusta.
Levitä täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa n. 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Koristele mieleisillä koristeilla. Itse käytin oman kukkapenkin laventeleita sekä raastoin päälle sitruunan kuorta. Kakun kanssa sopii myös ihanasti tuoreet mansikat.
#raakakakku #rawcake #keto #ketokakku #raakaravinto
Vastaa