Puolukkaiset raakakakkuruudut

 

Pohja:
3 dl saksanpähkinöitä tai hasselpähkinöitä tai näiden sekoitusta liotettuna n. 2 tuntia

10 kpl taateleita kivet poistettuina ( liota jos käytät kuivattuja taateleita )

1⁄2 tl suolaa

2 rkl kookosöljyä ( ei tarvitse sulattaa )

Valmista pohja monitoimikoneessa sekoittamalla kaikki ainekset taikinamaiseksi massaksi. Taputtele suorakaiteen muotoiseen 29 cm x 23 cm  piirakkavuokaan leivinpaperin päälle. Myös pyöreä piirakkavuoka käy mainiosti. Aseta piirakkapohja viileään odottelemaan täytteen valmistusta.

Täyte:
4 dl cashewpähkinöitä liotettuna 2 tuntia
2 dl vettä
3 dl puolukoita
1,5 dl hunajaa tai agavesiirappia jos haluat tehdä vegaanisen kakun
2 tl vaniljajauhetta
1 tl suolaa
1 tl hienoa psylliumjauhetta ( esim. Puhdistamo )
2 dl sulatettua kookosöljyä tai kaakaovoita

Huuhtele liotetut cashewpähkinät huolellisesti. Valmista täyte blendaamalla cashewpähkinät veden kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää puolukat, hunaja, vanilja ja suola. Sekoita. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy tai kaakaovoi sekä psyllium. Sekoita tasaiseksi ja tarkista makeus. Kaada täyte pohjan päälle ja jähmetä pakastimessa n. 1 tunti tai jääkaapissa yön yli. Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele tuoreilla puolukoilla.

Ihana herkku syksyiseen kahvipöytään!

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *