Voi miten ihanaa! Tänään on tasan viikko jouluaattoon!
Perinteisesti olemme viettäneet joulua perheeni kanssa Petäjävedellä maatilalla savusaunoen, pukkia odotellen, nauttien jouluherkuista pitkän kaavan mukaan. Tänä vuonna vietämme joulun ensimmäistä kertaa Espoossa, oman pikku perheemme kesken. Joulun viettoihin liittyy myös aika, jolloin asuimme vielä ulkomailla ja joulumuistoja on kerääntynyt niin Brasiliasta, USA:ta kuin Kiinastakin. Lapset olivat silloin vielä niin pieniä ja minua vaivasi koti- ikävä erityisesti Riossa, jossa kokoonnuimme Suomi- ystävien kera joulupöytään + 30 asteen helteessä. Kaikki joulumuistot ovat kuitenkin yhtä rakkaita ja nyt viimeistään on aika alkaa rakentamaan oman perheemme jouluperinteitä kun lapsetkin ovat jo teinejä. Tosin luulen…että ensi vuonna auton nokka osoittaa taas kohti mummoloita aatonaattona, mutta joulu 2017 vietetään nyt omassa kodissa!
Jouluun liittyy vahvasti mikäpä muukaan kuin ihana ruoka ja leivonnaiset. Itselläni on kiirus joulunalusviikko, sillä pitopalveluni pyörii kuumana ja kokkaan asiakkailleni joulupöydän herkkuja aatonaattoon saakka. Yksi suosikkini yli muiden on perinteinen taatelikakku, mutta tuunattuna aikuiseen makuun rommilla. Tätä kakkua voi tilata cateringin kautta, mutta laitan sen ohjeen teille nyt tässä myös jos vaikka innostut kokeilemaan tätä vanhaa, hyväksi todettua ja perinteistä reseptiä kotikeittiössäsi!
Taatelikakku aikuiseen makuun
n. 175g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
1 tl vanilliinijauhetta
2 tl soodaa
n. 3,5 dl vehnäjauhoja ( n. 250g )
Keitä taatelit vedessä pehmeiksi. Lisää tarvittaessa vettä, mikäli taatelit tuntuvat kovilta ja vesi haihtuu keittäessä. Lisää kuumaan taateliseokseen voi sulamaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili / jugurtti ja vehnäjauhot joihin on sekoitettu vanilliinijauhe sekä sooda. Lisää lopuksi taateli- rasvaseos. Kypsennä hyvin voidellussa sydän/ täytekakkuvuoassa ensin 175 astetta n. 10 min ja sen jälkeen 160 astetta n. 45 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Kumoa jäähtynyt kakku ja asettele kakun pinnalle pähkinöitä, säilöttyjä kirsikoita ja taateleita koristeeksi. Valmista hyytelösokeripakkauksen mukaan liemi ja lorauta sekaan 1 rkl rommia tai amarettoa. ( voit lisätä myös tipan rommiaromia, jos et halua käyttää alkoholia )
Sivele koristeiden pinta hyytelöliemiseoksella ja tupsuta lientä myös kakun pintaan jotta kakku saa makua. Voit tehdä myös sokerivesiseoksen johon lisäät rommia ja kostuttaa ennen koristelua kakun sillä. Lopuksi lisää vain hyytelösokerikerroksen. Näin saat todella kostean ja mehevän kakun!
Tässäpä myös yksi luottoresepteistäni, ole hyvä!
Puolukkaruudut ovat mainio jouluinen jälkiruoka, joka toimii myös jäädykkeenä perinteisten jäädykejälkiruokien tilalla.
Maidoton, gluteeniton ja halutessa vegaaninen, jos vaihdat hunajan vaikkapa luomu agavesiirappiin.
Jos haluat lisää rakkaimpia reseptejäni etenkin raakaravinnon maailmasta, nyt kannattaa tilata joululahjaksi vaikka itsellesi jo ensi vuoden hyvinvointia lisäämään:
UUTUUS verkkokurssini Satumaiset raakaherkut jouluhintaan 39,90€. Jouluhinta voimassa 23.12. saakka, jonka jälkeen 59,90 €
Pääset mukaan:
- Kurssi sisältää upean reseptipaketin, johon olen koonnut rakkaimmat raakaravinnon herkut vuosien varrelta.
- Lisäksi videoita ja opetusmateriaalia.
- Aina uutta materiaalia raakaravinnosta, reseptiikasta ja terveydestä säännöllisin väliajoin.
- Tervehdy raakaravinnolla- bonuskurssi ensi vuoden alussa!
- Maksat vain kertamaksun, ikuinen pääsy kurssisivustolle!
- Ainutlaatuinen kurssi, jollaista ei vielä Suomessa ole.
Katso kurssin lyhyt esittelyvideo!
Tervetuloa vuoden cooleimmalle kurssille!
Pääset mukaan:
Vastaa