Tätä raikasta raakajäätelöä valmistettiin aina silloin tällöin jälkkäriksi raakaruokakursseillani. Ohje on simppeli, tarvitset vain tarpeeksi ärhäkän tehosekoittimen joka murskaa pähkinät. Jäätelökonetta ei välttämättä tarvita. Sinun pitää vain sekoitella jätskimassaa aina silloin tällöin pakastamisen aikana. Jäätelö toimii myös pehmisversiona.
Laadukasta LAVENTELIÖLJYÄ voi tietenkin tilata vaikka minulta 🙂 Mikäli tykkää laventelista...sen voi jättää hyvin poiskin ja terästää jätskin vain limellä.
KEVÄINEN LIME- LAVENTELIJÄDE
4 dl cashewpähkinöitä liotettuna ja huuhdottuna.
4 dl vettä
1 dl kookosmannaa tai kookosmaitotölkistä valkoinen rasvaosa.
1⁄2 tl suolaa
1 tl vaniljajauhetta
1⁄2 dl hunajaa tai agavesiirappia
Pienen luomulimen kuori raastettuna
1 rkl Limen mehua
1-2 tippaa LAVENTELIÖLJYÄ
Valmista tehosekoittimessa ensin cashewpähkinöistä ja vedestä tasainen massa. Lisää kookosmanna, suola, vanilja, hunaja/ agavesiirappi, limen kuoriraaste+ mehu ja laventeli. Sekoita tasaiseksi.
Valmista massasta jäätelöä jäätelökoneella tai kaada massa laakeaan kulhoon ja pakasta. Pakastumisen aikana voit sekoitella massaa puukauhalla aina silloin tällöin, jolloin siitä tulee kuohkeampaa. Ota jäätelöstä palloja jäätelökauhalla ja tarjoa esim. Kookoskerman ja limeraasteen kera.
Huom. Laventeli on aika voimakasta, joten lisää sitä varoen valmistusvaiheessa massan sekaan ja maistele.
Vastaa