Keväinen Lime- laventelijäde

 

 

 

Tätä raikasta raakajäätelöä valmistettiin aina silloin tällöin jälkkäriksi raakaruokakursseillani. Ohje on simppeli, tarvitset vain tarpeeksi ärhäkän tehosekoittimen joka murskaa pähkinät. Jäätelökonetta ei välttämättä tarvita. Sinun pitää vain sekoitella jätskimassaa aina silloin tällöin pakastamisen aikana. Jäätelö toimii myös pehmisversiona.

Laadukasta LAVENTELIÖLJYÄ voi tietenkin tilata vaikka minulta 🙂 Mikäli tykkää laventelista...sen voi jättää hyvin poiskin ja terästää jätskin vain limellä.

Käytä Young Livingin eteeristä Lavender+-öljyä (Lavandula angustifolia) hienoissa aterioissa, jotka tekevät vaikutuksen perheeseesi ja ystäviisi. Tällä yrtillä on makea ja hieman kukkainen maku, joka sopii hyvin sekä täyttäviin että kevyisiin ruokiin. Eteerisen Lavender+-öljyn avulla voit kätevästi lisätä ihastuttavaa laventelin makua aterioihin. Vaikka Lavender+-öljyä käytetään enemmän makeissa ruokaohjeissa, se sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Laventelia pidetään toisinaan osana kuuluisaa Provencen yrtit -mausteseosta, joka sisältää muun muassa meiramia, timjamia, oreganoa ja rosmariinia. Lisäämällä sitä klassisiin kana- tai lammasresepteihin tai jopa perunoihin saat niihin uudenlaisia makuelämyksiä. Jo tipallinen voi voimistaa ruokien makua. Aloita pienellä määrällä, jotta laventelin maku ei korostuisi liikaa. Voit esimerkiksi kostuttaa hammastikkua öljyssä ja pyörittää sitä sitten ruoissa. https://www.youngliving.com/fi_fi/products/lavender-plus

 

KEVÄINEN LIME- LAVENTELIJÄDE

4 dl cashewpähkinöitä liotettuna ja huuhdottuna.

4 dl vettä

1 dl kookosmannaa tai kookosmaitotölkistä valkoinen rasvaosa.

1⁄2 tl suolaa

1 tl vaniljajauhetta

1⁄2 dl hunajaa
 tai agavesiirappia

Pienen luomulimen kuori raastettuna

1 rkl Limen mehua

1-2 tippaa LAVENTELIÖLJYÄ

Valmista tehosekoittimessa ensin cashewpähkinöistä ja vedestä tasainen massa. Lisää kookosmanna, suola, vanilja, hunaja/ agavesiirappi, limen kuoriraaste+ mehu ja laventeli. Sekoita tasaiseksi.

Valmista massasta jäätelöä jäätelökoneella tai kaada massa laakeaan kulhoon ja pakasta. Pakastumisen aikana voit sekoitella massaa puukauhalla aina silloin tällöin, jolloin siitä tulee kuohkeampaa. Ota jäätelöstä palloja jäätelökauhalla ja tarjoa esim. Kookoskerman ja limeraasteen kera.

Huom. Laventeli on aika voimakasta, joten lisää sitä varoen valmistusvaiheessa massan sekaan ja maistele.

 

 

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *