Ystävänpäivä lähestyy ja tästä voit napata superhelppojen, gluteenittomien Angel Food kuppikakkujen ohjeen!
Angel food kakku on ehkä sinulle jo tuttu, vaikka siihen ei törmää kovin usein oikein missään. En ole kahviloissa nähnyt tätä ihanaa, unelman keveää kakkua ja suomalaisia reseptejäkin tulee vastaan harvakseen. Alkuperäisen reseptin salaisuus on täydellisen valkuaisvaahdon vatkaaminen ja "cream of tartar ", viinikivi. Kakulle on myös oma vuokansa, joka on tasareunainen ja vuokaa ei voidella ollenkaan.
Tämä ohje on kuitenkin nopea, helppo ja kuppikakkujen tekoon et tarvitse erikoiskikkoja!
Gluteenittomat Angel Food kuppikakut
9-10 kpl
5 kananmunan valkuaista
1 dl + 2 rkl erikoishienoa kidesokeria
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoa ( Käytin Pirkka- merkkistä )
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Laita huoneenlämpöiset kananmunan valkuaiset reilun kokoiseen leivontakulhoon.
Laita toiseen kulhoon gluteenittomat jauhot, perunajauhot ja 1 dl sokeria.
Lisää kananmunan valkuaisten joukkoon leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri ja vatkaa kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää 2 rkl sokeria pienissä erissä vatkaten koko ajan. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon varovasti käännellen tai käsivispilällä varovasti sekoitellen.
Lusikoi taikina 9-10 muffinssivuokaan ja aseta vuoat muffinssipellille niin saat kauniin tasakokoisia kuppikakkuja.
Paista 20 min ja älä avaa uuniluukkua paiston aikana.
Jäähdytä kuppikakut hyvin ja pursota kypsien kakkujen päälle kermahuntu. Koristele mansikoilla ja tarjoa halutessasi myös mansikkahilloa.
Pidätkö unelman ihanista resepteistä?
Löydät lisää uusia reseptejä Enkelten ruokaa, herkkuja höyhenen hipauksella- paketista!
Kyllä kiitos! Haluan lisää reseptejä.
Vastaa